BURSA / KESTEL - Kestel Belediyesi Esentepe İlkokulu

Okulumuz Tarihcesi

Tarihce:

2008 yılında Eğitim Öğretime açılan TOKİ İLKÖĞRETİM OKULU´ndan 4+4+4 sistemi gelmesi ile ek bina yapılarak 2015 yılında KESTEL BELEDİYESİ ESENTEPE İLKOKULU olarak açılmış olup, 17 dershane, 3 anasınıfı, 1 kütüphane, 1 çok amaçlı salon bulunmakta, personel olarak; 1 müdür, 2 müdür yardımcısı, 6 anasınıfı, 17 sınıf öğretmeni, 2 branş, 2 özel eğitim, 1 rehber öğretmen olmak üzere 29 kişilik kadrosuyla eğitim öğretime devam etmektedir. Çalışanları ise toplam 4 kişidir.

Okulumuzun bu yıl 624 öğrencisi vardır. Bu yıl içinde herhangi bir disiplin – soruşturma olayı meydana gelmemiştir.

Okulumuzda Sosyal Etkinlikler bakımından verimli bir eğitim dönemi geçirilmiş olup, başarılı sonuçlar alınmıştır.

Halk Eğitimi İşbirliği ile Çeşitli Kurslar açılmış.

Sportif faaliyetlerde: Yüzme, Mangala, Futbol, Satranç yarışmalarına katılınmış, İlçe ve ilde dereceler alınmıştır.

Şiir ve resim yarışmalarına katılınmış, çeşitli dereceler elde edilmiştir.

Okulumuz Proje başvurusu kabul edilmiş, ilde sergilenmiştir.

Öğrenci Motivasyonu için "Sınav Başarılarını ödüllendirme, Gurur Çayı Düzenlenmesi, Aile Ziyaretleri yapılmıştır.

Okulumuz "Beyaz Bayrak" alarak bu açıdandı farklılığını ispat etmiştir.

2021 STEM OKULU

2021-2022 ETWİNNİNG SCHOOL